Waarom een dierenverzekering afsluiten?

Dieren zijn vaak van een grote emotionele, maar ook financiële waarde. Wanneer een dier wegvalt, kan het verstandig zijn om verzekerd te zijn voor het wegvallen van dit dier. Door verzekerd te zijn voor een dier kun je hierdoor direct een nieuwe dierlijke huisgenoot verwelkomen.

Een dierenverzekering is er vaak ook wanneer er schade wordt gemaakt door een van de huisdieren, de verzekering zal de gemaakte schade van dit dier vergoeden. Denk hierbij aan bijtschade van bijvoorbeeld de hond, of de kat die een auto beschadigd heeft met zijn nagels.

Wanneer je net een huisdier in huis hebt denk je misschien niet heel snel aan een dierenverzekering. Helaas denken de meeste mensen pas aan een dergelijke verzekering wanneer het al fout is gelopen. Wees deze vervelende gebeurtenis het liefst voor en verzeker je dieren nu het nog kan.

Dierenverzekering voor ziektekosten

De ziektekosten van je huisdieren kunnen vaak behoorlijk oplopen. Om deze kosten voor te zijn, kan het verstandig zijn een dierenverzekering af te sluiten. Wanneer het huisdier een ziekte oploopt en naar de dierenarts moet zal deze verzekering de gemaakte kosten namelijk direct vergoeden.

Wanneer je te laat bent met het afsluiten van een dierenverzekering worden de gemaakte ziektekosten vaak niet meer vergoed of is het niet meer mogelijk een verzekering af te sluiten voor dergelijke ziektekosten.

Een dierenverzekering kost vaak niet meer dan enkele tientjes per maand, op oudere leeftijd gaan de kosten van een dierenverzekering zich uitbetalen en weet je zeker dat ziektekosten voor een huisdier niet voor eigen rekening komen, maar voor rekening van de verzekeringsmaatschappij.

Een dierenverzekering afsluiten kan gemakkelijk via het internet worden gedaan, dit is vaak binnen enkele minuten gebeurd. Op het afsluiten van een verzekering volgt vaak een incasso per maand. Wanneer deze incasso netjes betaald wordt blijft je dier verzekerd. Als er onverhoopt kosten worden gemaakt door ziekte kan de verzekering deze kosten uitbetalen. Je kan het beste een dierenverzekering vergelijken voordat je er één afsluit. De ene dierenverzekering past beter bij jouw huisdier dan de andere dierenverzekering. Op onze website kan je alvast de dierenverzekering vergelijken per verzekeraar.